Vychutnajte si predvianočnú atmosféru s bravčovou panenkou s bylinkovou krustou. S príchodom vianočných sviatkov je čas zísť sa okolo stola a vytvárať nezabudnuteľné spomienky. Pripravte si s nami šťavnaté mäso s chrumkavou bylinkovou krustou, ktoré bude korunovať váš stôl a poteší chuťové poháriky všetkých vašich blízkych.

Prinášame Vám recept na Vianočnú bravčovú panenku s bylinkovou krustou, jednoduchý a chutný recept vám ukáže, ako pripraviť bravčovú panenku tak, aby bola šťavnatá a plná vôní. Spojenie byliniek a kvalitného mäsa vytvára dokonalú harmóniu chutí, ktorá poteší každého milovníka mäsových pochúťok.

Čo budeme potrebovať:

  • 2ks bravčovej panenky (samozrejme najlepšie z bitúnku Mojmírovce :))
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 2 lyžice horčice (najlepšie dijonskej)
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica sušeného tymiánu (samozrejme môže byť aj čerstvý nakrájaný najemno)
  • 1 lyžica sušeného rozmarínu (môže byť aj čerstvý nakrájaný najemno)
  • 3 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 1 lyžica strúhaného parmezánu
  • 1 hrnček strúhanky

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180°C
  2. Bravčovú panenku očistite, osušte a dôkladne okoreňte soľou a korením
  3. V panvici rozohrejte olivový olej a mäso z každej strany krátko opečte dozlatista aby sa mäso zatiahlo
  4. V miske zmiešajte horčicu, med, tymián, rozmarín, cesnak a parmezán, aby vznikla bylinková pasta
  5. Panenku potrite bylinkovou pastou a obaľte v strúhanke
  6. Pečte v rúre približne 20-25 minút alebo kým nie je mäso hotové podľa vašej chuti

Podávajte s varenými alebo opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom!

Naše predajne
Bitúnok Mojmírovce - 100% chuť mäsa
Mäso by malo byť súčasťou bežnej stravy pre každého. Obsahuje veľa bielkovín, minerálov, železa, zinku, selénu a veľa potrebných vitamínov pre naše telo a organizmus.

Odborníci ho odporúčajú jesť každý deň najmä pre tých, ktorí sa snažia jesť zdravo a chcú si udržiavať svoju líniu. Pri výbere mäsa a mäsových výrobkov, je preto veľmi dôležité, aby bolo dodávané z kvalitných bitúnkov, v ktorých sa mäso spracováva v tých najprísnejších podmienkach a pod odborným dohľadom.

Bitúnok Mojmírovce zabezpečuje nákup z družstiev v Nových Sadoch, Jelšovciac, Mojmírovciach a z okolia Nitry, ktoré sú známe kvalitou svojho mäsa a vysokou odbornou starostlivosťou. Na bitúnku Mojmírovce porážajú, rozporcovávajú mäso a vyrábajú výrobky, ktoré putujú do predajní v Nitre.

Vrámci služieb, ktoré bitúnok Mojmírovce ponúka je zahrnutý aj rozvoz mäsa do svojich predajní každý deň. Pri väčších objednávkach sa odporúča ísť si mäso objednať priamo do predajne.
Odkedy pri nás otvorili svoju predajňu, chodím mäso nakupovať len k nim. Majú fakt výborné výrobky. Treba ochutnať.
Peter B., Nitra
Bitúnok Mojmírovce má najlepšiu údenú krkovičku akú som kedy jedol. Žiadna gumová hmota z reťazcov. Už zásobujem aj kolegov z BA.
Vlado Z., Nitra
Bitúnok Mojmírovce nám dodáva mäso najvyššej kvality. A to je to, čo chceme ponúkať naším zákazníkom.
Hotel River, Nitra